Презентація музейної кімнати Вадима Сідура

Кожна школа живе славою своїх учнів. Відомим випускником НВК № 33 був талановитий скульптор, художник та поет ХХ століття Вадим Сідур. Про нього написано чимало книг, на вулицях і площах Європи і Америки встановлені його скульптури, у багатьох містах зарубіжжя відбулися виставки робіт майстра. Спадок Вадима Сідура визнаний національним надбанням країни. 10 вересня 2021 року у Дніпрі відкрили музей Вадима Сідура в приміщенні нашого закладу освіти.

Класик мистецтва ХХ століття, скульптор Вадим Сідур, жив в Радянському Союзі, де ніяких відмінностей і привілеїв не мав. Під час Другої світової війни був тяжко поранений, але не загинув, про що пам’ятав завжди. Працював в підвалі-майстерні, де збиралися поети, учені, музиканти. Сідур був одним із представників авангардного мистецтва ХХ століття, його твори не вписувалися в канони панівного в СРСР «соцреалізму».

Для створення експозиції музею репліки творів Сідура – скульптури й графіку – зробили молоді українські автори.

У музеї також представлені світлини Вадима Сідура, зокрема рідкісні. Їх надав дослідник його творчості Карл Аймермахер.

Життя та творчість Вадима Сідура вивчалась пошуковою групою учнів нашої гімназії. За результатами написані дослідницькі роботи учасниками наукового товариства НВК «Крила надій».

З метою популяризації творчої спадщини скульптора, художника зі світовим ім’ям Вадима Сідура адміністрація, педагогічний колектив та представники учнівського самоврядування НВК № 33 пропонують організувати екскурсії для всіх бажаючих.

Відкриття музею творчості Вадима Сідура

Реєстрація бажаючих відвідати презентацію музейної кімнати (громадськість)