Голодомор – ціна життя

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами:1921-1922, 1932-1933, 1946 – 1947 років.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій 27 листопада в гімназії було проведено інформаційно-просвітницькі заходи. У шкільній бібліотеці організована виставка фотоматеріалів та публіцистичної літератури. В класах пройшли година пам’яті і скорботи «Голодомор – біль душі і пам’ять серця», а представники дитячого самоврядування зібралися на мітинг – реквієм.

Пам’ять про невинні жертви голодоморів житиме вічно. Ми будемо завжди зберігати спогади про страшні сторінки минулого, щоб подібні трагедії ніколи не повторилися.

У бібліотеці представлена книжкова виставка, де можна у стислій формі дізнатися про головні причини найжахливішої за масштабом та перебігом трагедії, яку пережив у 1932-1933 рр український народ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.